Dra inte alla invandrare över en kam

Insändare
PUBLICERAD:

Sannerudsskolan i Kil har fått stor uppmärksamhet i media på grund av en grov misshandel som inträffade den 1:a maj.

Det första man kan fundera över är varför strålkastarna riktas mot skolan? Är det ett symptom på att allt numera kan skyllas på skolan? Den dagen är ju en helgdag då ingen befinner sig på skolan. Händelsen inträffade inte ens på skolans område.

Sannerudsskolan i Kil hamnade i fokus efter uppmärksammad händelse i förra veckan. Varför, ifrågasätter insändarskribenten.
Foto: Mikael Lindblom

Rektor och personal får stå till svars och besvara massor av frågor en vecka senare då en film från händelsen börjar spridas på sociala medier.

Konsekvenserna blir förödande för alla elever med annat ursprung än den ursvenska. Plötsligt blir det helt legitimt att sprida hat på nätet. Skötsamma, fantastiska elever som kommit från land i krig får känna på rasismens fulaste tryne. Det spelar ingen roll hur skötsam och duktig du är, rasisterna har fått vatten på sin kvarn.

Vem frågar varför misshandel utbröt? Varför tiger de som sett alla provokationer? Vad tjänar det till med fina toleransprojekt om rasismen flödar i korridorerna?

All min kärlek till dig du fina, kämpande medmänniska som inget hellre vill än att vara till nytta i det svenska samhället, men som möts av hat för att det finns de som drar alla invandrare över en kam och ger dig skulden för att en provocerad kille går över alla acceptabla gränser.

Medmänniska med insyn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.