Crusaders värvar från Finland

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders har gjort klart med ett nyförvärv. Finska Nana Olavuo, 18 år, kommer att börja spela i Karlstadlaget under den andra halvan av säsongen.

Finskan Nana Olavuo har under sin karriär bland annat spelat som wide reciever. Hon har spelat i Helsinki Roosters och i finska landslaget, men började i Esbos Devils och fortsatte sedan i Esbos Wolverines.

Nana, eller Anastasia, som hon egentligen heter, kommer från Esboo. Hon lämnade den finska staden när hon inte längre kunde spela amerikansk fotboll med pojklagen. I Finland får amerikanska fotbollsspelare på tjejsidan spela med killar tills de är 16 år - sedan väntar antingen spel i damlag eller att sluta. Olavuo flyttade till Helsingforslaget Roosters, där hon blev lagets yngsta spelare.

Det senaste året har hon varit borta från sporten på grund av rehabilitering efter en skada.

– Mitt första proffskontrakt. Jag är hedrad att få chansen att vara ett av få kvinnliga proffs, skriver hon på sitt instagramkonto.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.