Bubbel från Byrån: Historien upprepar sig

Signerat
PUBLICERAD:
Trotskij "försvann" sedermera från detta officiella sovjetiska foto.
Foto: TT
Tydligen hämtar Vänstern fortfarande inspiration från kamrat Stalin, skriver Byrån.

Vänsterpartiets krishantering efter att det uppdagades att partiet har med en Afa-supporter på sin kampanjaffisch inför valet till Europaparlamentet har varit smärtsamt dålig. Men den är åtminstone talande för partiet och dess historia.

Nyligen uttalade sig partiets toppkandidat Malin Björk om det och menade att det väl bara är att beskära bilden. Byrån drar sig till minnes hur Sovjetunionens diktator Josef Stalin retuscherade bort bland annat den forne vapendragaren Lev Trotskij efter dennes uppror. Tydligen hämtar Vänstern fortfarande inspiration från kamrat Stalin.

Favorit i reprisen

Socialdemokraterna kör en favorit i repris inför valet till Europaparlamentet och återanvänder reklamfilmen från riksdagsvalet där Löfven köper korv. Nåja, en till förvillelse liknande film har spelats in där Stefan Löfven talar lite tyska.

Märkbart är att det bara är Löfven som syns i filmen. Partiets faktiska kandidater är inte med alls. De kanske inte är så karismatiska, men de kunde väl åtminstone ha fått stå bakom Löfven i kön vid korvkiosken.

Turné som nyord

Turné börjar bli ett väl vitt tolkat begrepp. Först var det Liberalerna och Sverigedemokraterna som skulle på debatturné. Det visade sig vara tre debatter. Sedan var det Moderaternas och Miljöpartiets tur. Också där fick det räcka med tre debatter för att kalla det för en turné. De ska dessutom hållas i Stockholm, Uppsala och Linköping.

Möjligen är det så att Alice Bah Kuhnke (MP) inte mäktar med längre tågresor än så. En mer elak tolkning är att om man kommer mer än 20 mil från Stockholm finns det ändå ingen som vill lyssna på en miljöpartist.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.