Rally i Örebro – lycka för lokalt bryggeri

Publicerad:
Tony Tingström på Gammelbacka bryggeri är mycket nöjd med uppdraget i samband med Midnatssolsrallyt i Örebro. Foto: Anders Hestad

I tre år ska KAK Midnattssolsrallyt arrangeras i Örebro.

För Gammelbacka bryggeri är det ett riktigt segerrace. Företagets årsförsäljning av öl kommer nämligen nästan att dubbleras – på en dag.

Gammelbacka bryggeri har gjort öl i lokalerna i Backa sedan 2016. Sakta med säkert har försäljningen ökat och i dag levererar man cirka 30 000 flaskor årligen till pubar, restauranger och Systembolagen i Karlskoga, Degerfors och Kristinehamn.

Men den siffran kommer snart att i det närmaste dubbleras.

Anledningen är – en klassisk rallytävling.

Festivalområde

Den 10 juli inleds nämligen KAK Midnattssolsrallyt, som i sommar och i ytterligare två år arrangeras i Örebrotrakten. På den tredje tävlingsdagen kommer det att också att arrangeras en hel del festligheter på ett stort gräsfält vid Berglunda. Bland annat blir det monstertrucks, motorcyklar och uppträdanden. Om vädret blir bra hoppas man på cirka 50 000 besökare.

Det är här Gammelbacka bryggeri kommer in.

Festivalområdet ska nämligen heta – Gammelbacka Arena.

– Helt otroligt häftigt! Vi ska vara huvudleverantör av all dryck, framför allt öl, till festivalområdet. Där kommer det att finnas både öltält och en hel del olika matställen, säger Tony Tingström, ägare av Gammelbacka bryggeri.

Midnattssolsrallyt, ett klassiskt  rally får lite äldre bilar.
Midnattssolsrallyt, ett klassiskt rally får lite äldre bilar. Foto: ADAM IHSE / TT

Arrangören räknar med att om vädret blir riktigt somrigt kommer man att kunna sälja omkring 20 000 flaskor öl.

Med andra ord nästan en dubblering av Gammelbackas årsproduktion.

Och det på en dag.

– Det här är givetvis vår hittills största enskilda beställning och för företaget betyder det här otroligt mycket.

Tony Tingström hoppas också få vara med och leverera även till de andra två “rallyåren”.

– Det är målsättningen och det hade gett oss både trygghet och stabilitet.

Och fortsätter:

– Det här är dessutom en jättechans att visa upp oss utanför Karlskoga. Förhoppningsvis kan det här också ge fler uppdrag framöver.

Prestigeseger

Men beställningen innebär också en hel del arbete.

– För att hinna med att tillverka så mycket av vår pilsner, som ska buteljeras på PET-flaskor, under så pass kort tid, måste produktionen verkligen gå för fullt. Vi har redan börjat brygga ”rallyölen” och det är faktiskt precis att vi hinner få allt klart.

Tony Tingström ser av en annan anledning fram emot att leverera pilsnern till eventet i Örebro.

– Med tanke på hur bra ölbryggare det finns i Örebro känns det här uppdraget givetvis lite extra. En riktig prestigeseger. Nu ska vi visa hur riktigt god öl ska smaka…

Artikeltaggar

Gammelbacka BryggeriKarlskogaNyheterÖl

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare