Läkare skrev ut för mycket tabletter – får prövotid

Nyheter
PUBLICERAD:
Efter en granskning klassar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, en äldre privatläkare i Värmland som både oskicklig och olämplig. Det rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

IVO begär att läkaren – som varit legitimerad läkare sedan 1981 – sätts på en treårig prövotid. Flera av läkarens patienter har "slentrianmässigt" fått mycket höga doser narkotiska preparat utskrivna. Enligt läkaren själv är en av dem missbrukare.

Inspektionen för vård och omsorg påbörjade sin utredning av läkaren sedan Region Värmland anmält att en kvinna på ett drygt år fått ut 7 000 tabletter av starka preparat från främst läkaren.

Kvinnan avled kort tid senare.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.