• idag
  31 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sätt åt bilmusiken

Ledare
PUBLICERAD:
Motorburen ungdom stör.
Foto: Karin Sidenvall

På sistone har det debatterats mycket om den alldeles för höga bilmusiken som stör människor, främst under nattetid. Ändå verkar polis och myndigheter stå handfallna. Det är hög tid att samordna insatserna, så att till exempel länsstyrelserna inte gör olika tolkningar när lokala ordningsföreskrifter ändras.

Framförallt måste polisen ges rätt verktyg att kunna ingripa direkt, bland annat genom en ändring av trafikförordningen, som riksdagsledamoten Pål Jonson (M) föreslagit. Det måste kunna gå att stoppa en störande bil och skriva ut böter med en gång. Först när störningarna får konsekvenser kommer beteendet att kunna ändras.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.