Ringworm - Charmerande kärv

Skivor
PUBLICERAD:

Ringworm

Death becomes my voice
(Relapse/Cosmos)

Att definiera Clevelandbandets crossovertolkning av hardcore, grind och metal är minst sagt marigt. Dock förstår jag varför den evige vokalisten kallas för Human Furnace då hans stämma chockar mina hörselgångar i låtar som Carnivores, Dead to me och Dying by design.

Jag gillar att kollektivet har hållit fast vid sin kompromisslösa ljudbild sedan 1989 och det är ingen större förändring på Death becomes my voice då det fortfarande är den rutinerade gitarristen Matt Sorg som författar musiken.

Jänkarnas enda riktiga problem är att de stundtals hamnar i viss monotoni där de maler på utan större eftertanke. Det finns en poäng att väva in dissonant snårighet för att skapa kontrast, men klamrar en för länge i ett sådant parti har en snart förlorat lejonparten av lyssnarnas intresse och fokus. Det undviker Ringworm effektiv och deras tunga ljudbild känns charmerande kärv.

Bästa låt: Separate realities

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.