• idag
  1 juni
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Possessed - Ett starkt godkänt

Skivor
PUBLICERAD:

Possessed

Revelations of oblivion
(Nuclear Blast/Sony)

San Franciscos Possessed sägs ligga bakom definitionen death metal och släppte vid åttiotalets zenit klassikerna Seven churches och Beyond the gates. Det känns overkligt att Revelations of the oblivion är det första albumet sedan 1986, det är längre än en hel evighet sedan.

Kvar i sättningen är endast vokalisten Jeff Becerra som tillsammans med gitarristen Daniel Gonzalez skriver den mesta av musiken.

Med lika delar pepp och oro har jag spisat comebacken och min upplevelseresa har förändrats över tid. Det är melodisk medryckande dödsthrash och en kan utskilja varenda stavelse i sången. Texterna refererar till de äldre albumen och ämnen som satan, religion, liv och död återkommer frekvent. Min initiala känsla var mycket positiv och jag sneglade genast på ett högre betyg, men ju mer jag har lyssnat så har nyhetens behag dalat. Det är en hygglig skiva, men det finns alldeles för många tama utfyllningslåtar och slutpläderingen stannar vid ett starkt godkänt.

Bästa låt: Graven

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.