Lizzo - Roligt, dansant och mäktigt

Skivor
PUBLICERAD:

Lizzo

Cuz I love you
(Atlantic/Warner)

Lizzo har fått feeling sedan senast, och omvandlat sin hip hop till en stekhet gryta av soul, disco, funk och rap. Det låter helt fantastiskt. Lizzo är den där sortens artist som inte behöver predika för att alla ska förstå precis vad hon säger. Det finns en knäckande kraft i den där rösten, som direkt blåser bort allt eventuellt motstånd hos lyssnaren.

Rolig är hon också, som när hon konstaterar att hon inte är något sketet mellanmål, utan hela jävla måltiden. Att Missy Elliot gästar är självklart, för Lizzo känns som en sorts andlig arvtagare till henne. Hon är högljudd, skrytig och fantastiskt ful i truten och hon har täckning för varenda liten stavelse.

Allra bäst är det i titelspåret och framför allt i den sprittande dansanta soulbomben Juice. Det är bara att tacka och ta emot.

Bästa låt: Juice

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.