• idag
  1 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jay-Jay Johanson - Fortsatt svalka

Skivor
PUBLICERAD:

Jay-Jay Johanson

Kings Cross
(Modulor)

Jäje Johanson fortsätter med sin säregna triphop blandat med jazz. Drömska melodislingor upprepas till ett slags mässande. I låtar som We Used To Be So Close blir det nästan klaustrofobiskt introvert, och lyssnaren sugs in i ett sinne som fastnat i något som varit men inte är, längre.

I Lost Forever får Johanson draghjälp av Robin Guthrie (Cocteau Twins), som bidrar till ett poppigare spår där rösten inte är lika framträdande som i de andra låtarna. Fever är en duett mellan Johanson och Jean Added, men det som hade kunnat bli rejäl känsla mellan två suktande stämmor blir istället distanserat. Stundtals dyker Johanson ner i jazzigare tongångar, som i Everything I Own, med mer akustisk framtoning.

Det blir visserligen sådär mysigt noir, men svalheten gör att det inte berör på djupet.

Bästa låt: Lost Forever

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.