Hoppa till huvudinnehållet

En heldag i hundsportens tecken

Publicerad:
Från vänster: Amanda Dahlin, Sara Hedén och Erika Springfeldt.
Från vänster: Amanda Dahlin, Sara Hedén och Erika Springfeldt.

Voff! Fredagen den 17 maj blir en heldag i hundsportens tecken på ForshagaAkademin.

Totalt är det 19 gymnasieskolor som samlas under dagen för att göra upp om titeln “Sveriges bästa hundsportskola”.

– Efter dagen ska det stå klart vilken skola som är årets bästa hundsportsskola, säger Fredrika Swenson, informatör på ForshagaAkademin.

Tävlingsgrenarna är allt från agility till freestyle och kunskapstest. Totalt kommer det vara 180 tävlingsstarter under dagen.

– Det är svårt att säga vilka grenar som är populärast men jag skulle säga att nosework och rallylydnad har blivit populärare de senaste åren, säger Fredrika Swenson.

Varje elev kan tävla i någon typ av hundsport både individuellt och i lag. När dagen är slut kommer elevernas samlade poäng sätta nivån för vart man hamnar i prispallen.

I fjol vann ForshagaAkademin och fick äran i år att arrangera tävlingen.

– Vi har jätteduktiga elever som ställer upp och ska tävla i år. Förhoppningen är att det ska gå riktigt bra för våra lag, men huvudsaken är att alla har en trevlig dag och att det blir ett roligt evenemang, säger Fredrika Swenson.

Några av eleverna som ska delta under dagen är Amanda Dahlin och Sara Hedén, som går tredje året på ForshagaAkademins hundsportutbildning.

– Det ska bli jättekul och formen känns riktigt bra inför tävlingen. Vi tränar mycket och har stora förhoppningar på vår insats i skolmästerskapet. Vi var med i det lag som vann förra året så vi vill gärna vinna i år igen, säger Amanda Dahlin, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ForshagaakademinHundHundsportSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.