"Det är dags för många att skärpa sig“

Insändare
PUBLICERAD:

Det är skräpigt i Karlstad, det har flera insändare handlat om. Jag håller med, det är bedrövligt hur en del personer slänger skräp omkring sig, men jag tycker att man ska rikta kritiken till rätt målgrupp!

Skräpet på Herrhagen, i Haga och runt Stapelgatan består av burkar och flaskor vars innehåll har varit alkohol, då kan man inte skylla på att det är byggarbetsplatser i närheten! Det är ungdomar som är på väg ut för att roa sig som inte orkar leta upp en papperskorg!

Släng ölburken efter, kräver insändarskribenten.
Foto: Markus Dahlberg / TT

I områden runt skolor där det finns butiker i närheten är det godispapper och läskburkar, alltså är det mestadels skolelever som står för den nedskräpningen.

På Gubbholmen, efter studenternas fester, är det så skräpigt att man blir gråtfärdig! Det är dags för barn och ungdomar att skärpa sig!

Det är den gruppen från mellanstadiet upp till gymnasiet som ska ut och plocka skräp! Att tvinga förskolebarn till detta är lätt, men varför ska de städa efter andra? Argumentet att de inte kommer att skräpa ner när de blir äldre håller bevisligen inte, då förskolebarn har plocka skräp i många år nu!

Nästa målgrupp som borde skämmas är rökarna, vart man än går är det fimpar och åter fimpar!

Rökarna som slänger fimpar borde skämmas.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skräpet från snabbmatskedjorna är också ett stort problem, särskilt på Våxnäs! Det är dags för många att skärpa sig. Staden är till för alla och majoriteten av invånarna ska inte lida för att en minoritet skräpar ner!

Promenerande Karlstadsbo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.