• idag
  1 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Death And Vanilla - Från vallmoäng till månfärd

Skivor
PUBLICERAD:

Death And Vanilla

Are You A Dreamer?
(Fire)

Alla har vi någon gång gått vilse, antingen i våra drömmar eller i verkligheten. Malmötrion Death And Vanilla befinner sig någonstans där. På en vandringsfärd mellan dröm och realism där de klär in sin drömmiga pop med hårdare ljud och atmosfärer som överraskar. En svävande ljudbild och mystik som vävs mellan ljudväggar och ekon.

Albumet öppnar mjukt med A Flaw in The Iris och Let’s Never Leave Here, där det senare spåret trappar upp för en betydligt mer experimentell sida hos bandet och resten av albumet.

Den sällsamma ytan luckras snabbt upp och efterföljande låtar bjuder på flera upptäckter och igenkänningar som för tankarna till alltifrån Jane Birkins 60-tal till kantig kraut. Från vallmoäng till månfärd i ett melankoliskt skimmer som är vackert, bedövande och samtidigt fullt av gnistor och liv.

Låten Mercier skulle kunna vara tagen ur ett skräckverk av Argento med sina lockande melodier som förvillar dig bort för en sekund. Are You A Dreamer? är en fin upptäcktsfärd som känns både autentisk och hypnotisk.

Bästa låt: Vespertine

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.