• idag
  11 juli
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bob Hund - Fyndigt formulerat vemod

Skivor
PUBLICERAD:

Bob Hund

0-100
(Adrian Recordings)

Nog är det omöjligt att ogilla Bob Hund, ändå? Jag vet att det finns folk som säger att de inte gör det, men jag tenderar att tro att de bara driver med mig. Ja, så måste det vara. Hur som helst så är 0-100, bandets nya album, fullt av klassiska Bob Hund-upptåg. Möjligen på gott och ont, men man kan nog inte vänta sig att bli överraskad varje gång en svensk rockinstitution släpper ett nytt album.

Istället för det oväntade bjuder Bob Hund här på mer sitt patenterade, fyndigt formulerade vemod, klätt i taggiga gitarrer och muntra syntslingor. Det är tryggt och tröstande, och bitvis bränner det också till som förr.

Tråkigt blir det aldrig, även om delar av skivan rinner förbi relativt obemärkt. Ovanligt för ett band som Bob Hund. Men så länge de levererar låtar som inledande 0-100, fina Om du gillar oss, och den skönt skeva Fallfrukt, så lär vi inte sluta dansa med.

Bästa låt: 0-100

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.