Estetlinjen grund för Lerin-succé

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Karlstad kommun stängde ner ett av Sveriges största Estetprogram: Dans, Musik, Teater, Media och Bild.

Det gjordes en mycket bristfällig utredning av gymnasieförvaltningen som bland annat låg till grund för att begrava programmet. Samt att ordförande i gymnasienämnden enligt min uppfattning presenterade felaktiga och rena lögner till kommunfullmäktige i Karlstad.

Flera av Lerins lärlingar har gått estetlinjen på Sundstagymnasiet. En linje som ska läggas ner. Här fyra av lärlingarna Jessica Eneroth, Per Anteryd, Birgitta Corbell och James Andersson.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flera av eleverna som är med i tv-programmet Lerins lärlingar har varit elever på Estetprogrammet. Utan estetiska programmet på Sundstagymnasiet i Karlstad hade Lerins lärlingar inte blivit den succé som det blev.

Jag hoppas att politikerna i Karlstad startar upp programmet igen. Vad säger ni, ordförande Daniel Berghel (M), Sara Gunnarsson (L), Ann-Marie Johansson (C) Ulrik Scheller (MP) i Karlstad-Hammarö gymnasienämnd?

Ernst-Ludvig

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.