Hoppa till huvudinnehållet

Baklänges för säkerhets skull

Publicerad:
Med jackorna bak och fram, så att det blev rätt, genomfördes baklängesmarschen på förskolan Stjernebacken i Torsby.
Med jackorna bak och fram, så att det blev rätt, genomfördes baklängesmarschen på förskolan Stjernebacken i Torsby. Foto: Aron Eriksson

För elfte året i rad arrangerades barnsäkerhetsdagen på torsdagen. Tiotusentals barn i hela landet gick baklänges för att uppmärksamma sina föräldrar om rätten att åka säkert i bilen.

Barnsäkerhetsdagen arrangeras av försäkringsbolaget Volvia i samarbete med NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande).

I den årliga undersökningen inför barnsäkerhetens dag. där 1000 småbarnsföräldrar tillfrågades om barnsäkerhet, visade det sig att ett av fem barn mellan 2–4 år åker felvända i bilarna.

Onsdagen på förskolan Stjernebacken präglades av säkerhetstänkande, och att gå baklänges.
Onsdagen på förskolan Stjernebacken präglades av säkerhetstänkande, och att gå baklänges. Foto: Aron Eriksson

I Torsby deltog bland andra avdelningarna Phoenix och Pegasus på förskolan Stjernebacken i baklängesmarschen.

– När man går baklänges är det viktigt att tänka på att man inte krockar med någon annan. Då får man titta bakåt såhär, förklarade snart sexåriga Lovisa och vred på överkroppen för att visa hur.

Artikeltaggar

NTFNyheterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.