Hoppa till huvudinnehållet

Klassisk musik på Sandgrundsudden

Publicerad:

Pernilla Eskilsdotter.
Pernilla Eskilsdotter. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I sommar blir det klassisk livemusik på Sandgrundsudden.

Det är Sveriges Radio P2 som arrangerar en konsertturné som startar just på Sandgrundsudden i Karlstad.

Pernilla Eskilsdotter från “Klassisk morgon” i P2 leder sändningarna och livemusiken framförs i Karlstad av Wermland operas orkester.

Dirigerar konserten i Karlstad gör Johannes Gustavsson och sångsolister blir AnnLouice Lögdlund, Anna Maria Krawe, Ole Aleksander Bang, Cecilie och Christer Nerfont. Konserten sänds senare samma kväll i P2.

– P2 i parken på sommaren är som en musikens motsvarighet till kosläpp om våren. Vi får alla, musiker, publik och programledare komma ut i sommarhagen och njuta efter att ha varit inomhus hela vintern, säger Pernilla Eskilsdotter som programleder konsertturnéen.

Det blir även konserter i Umeå och Linköping den 8:e respektive den 22 augusti. Även de konserterna sänds i P2.

Artikeltaggar

AnnLouice LögdlundChrister NerfontJohannes GustavssonKarlstadNöje/KulturSandgrundsuddenSveriges Radio

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.