Hoppa till huvudinnehållet

Hammarö kan bli årets e-hälsokommun

Publicerad:

Hammarö kommun har som en av fem kommuner nominerats till priset årets e-hälsokommun.

Det är Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som tillsammans med regeringen och en rad externa aktörer inrättat priset med målet att Sverige 2025 ska vara bäst i världen på e-hälsa.

– Nyckeln till framgång i vårt arbete med digitalisering och e-hälsa är framsynta modiga politiker och fantastiska medarbetare ute i verksamheten som tar sig an alla införandeprojekt med nyfikenhet och engagemang. Socialförvaltningen är väldigt stolta vara en av fem kommuner som är nominerade till denna fina utmärkelse, säger Mia Hernell Blomqvist, utvecklingsledare med ansvar för digitalisering.

En delegation från förvaltningen kommer att tillsammans med socialnämndens ordförande Margareta Ivarsson åka ner till Vitalis och närvara vid ceremonin där vinnaren presenteras 21 maj

De övriga nominerade kommunerna är Karlskrona, Östersund, Kramfors och Eskilstuna kommun.

Så definieras e-hälsa

Det finns en del olika definitioner på vad e-hälsa är, men e-hälsomyndigheten använder socialstyrelsens definition som lyder: "Med hälsa menas fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. E-hälsa är att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa."

Artikeltaggar

Hammarö kommunLandstingetMargareta IvarssonMia Hernell BlomqvistNyheterSKL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.