Förstört landskap vid Glaskogen

Ledare
PUBLICERAD:
Vindkraftverken som planeras i Stömne är nästan lika höga som Eiffeltornet.
Foto: Lisa Olaison

21 vindkraftverk, nästan lika stora som Eiffeltornet i Paris, hotar att förstöra den vackra naturmiljön nära Glaskogens naturreservat i Arvika kommun. Det har förstås rört upp känslorna hos många, men tyvärr verkar kommunalrådet Peter Söderström (S) ta det med ro. Så lät det inte för några år sedan då man var med och stoppade en vindpark som också låg nära Glaskogen, i grannkommunen Årjäng.

Kommunen borde lyssna på de närboende och alla andra som är berättigat oroliga för att snurrorna skall förstöra för djur, natur och friluftslivet. Vindkraftverken kommer helt enkelt att förfula landskapet.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.