• idag
  2 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

David Shutrick släpper skiva med Peter Morén

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Peter Morén och David Shutrick har ett band ihop.
Foto: Martin Hedman
Tillsammans med Peter Morén från Peter Bjorn & John släpper värmländske David Shutrick ett nytt album den 14 juni.

– Jag har alltid haft stor respekt för Peter som är en fantastisk sångare, musiker och låtskrivare. För fem år sedan bad jag honom lyssna på några nya sånger till min soloskiva, vilket han gjorde med entusiasm. Och jag visste att jag kunde räkna med honom, säger David Shutrick och listar kärleken till The Beatles som en gemensam nämnare för de båda låtskrivarna.

David Shutrick debuterade med Sambos på försök 1991 och släppte sin senaste soloskiva 2014.

– Jag och Peter träffades oftast på volley hemma hos mig med en varsin kopp kaffe och en idé. Vi sjöng både unisont och i stämmor – och tyckte att det lät bra. Kanske började jag att tala om Simon and Garfunkel. Vi hade långa samtal om stort och smått i textskrivandet och hittade vårt språk på ett naturligt sätt.

För Peter Morén har David Shutrick varit en inspirationskälla.

– När jag gick i nian var Davids skiva Finland en av de mest spelade hemma hos mig. Och vi vet ju alla hur djupt intryck musik gör på en i de späda åren. Det kändes därför inte alls konstigt när David föreslog att vi skulle skriva nåt ihop. På skoj sådär, säger Peter Morén till TT.

Albumet har titel En åldrande befolkning och en första singel släpps den 30 maj.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.