Stoppades av polis – sprang från platsen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Tidigt på tisdagsmorgonen stoppade polisen en personbil för kontroll. Föraren, en man född 1972, lämnade då bilen och sprang från platsen.

Klockan 04.55 bestämde sig en polispatrull för att stoppa och kontrollera en personbil på Kilslundsgatan i Kil. Föraren lämnade bilen vid stoppet och försökte springa från platsen men kunde fångas in av polisen efter en kortare språngmarsch.

Mannen visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och medtogs för provtagning.

Mannen saknade även körkort och bar kniv och yxa, varför han nu är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk, grov olovlig körning, brott mot knivlagen samt våldsamt motstånd i samband med ingripandet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.