Hoppa till huvudinnehållet

"Ett toppstyrt och slutet parti med en tystnadskultur"

Publicerad:
 Hela Sunnes tidigare ordförande Anders Broman levererar nu skarp kritik mot partiet som han blivit utesluten ifrån.
Hela Sunnes tidigare ordförande Anders Broman levererar nu skarp kritik mot partiet som han blivit utesluten ifrån. Foto: Dan Enwall

Efter uteslutningen från Hela Sunne (HS) levererar den tidigare ordföranden Anders Broman skarp kritik mot partiet.

– HS har nu blivit ett toppstyrt och slutet parti med en tystnadskultur, säger han.

Anders Broman skräder inte orden när han beskriver den nuvarande situationen inom Hela Sunne, ett parti han varit ordförande för. Han var också ordförande för fullmäktige i Sunne under förra mandatperioden och har tidigare varit ordförande för Moderaterna i Sunne.

Två medlemmar uteslutna ur Hela Sunne

– Sammanfattningsvis förekommer det inom partiet HS utfrysning, uteslutning, hot om polisanmälan, hemlighållande av protokoll och stängda mail-boxar hos Gillberg och Lagerlöf. Det råder ett inre kaos i partiet. Det kan knappast bli värre, säger han.

Bakgrund i nominering

Turbulensen inom Hela Sunne har sin bakgrund att den tidigare ersättaren i miljö- och bygglovsnämnden, Carl-Olov Fredriksson inte fick förnyat förtroende. Dåvarande styrelsemedlemmen Anders Broman menar att det finns oegentligheter i protokollen från tillsättningen.

– Jag vet hur beslutsgången ska gå och när den inte följs kan jag inte ställa mig bakom det, säger Anders Broman.

Uteslutning

Carl-Olov Fredriksson berättade i Fryksdalsbygden om hur han kände sig felaktigt petad, Anders Broman, som då satt i styrelsen för HS, uttalade i artikeln att han hade förståelse för att Carl-Olov Fredriksson kände sig kränkt.

Efter det beslutade styrelsen om att utesluta både Fredriksson och Broman från partiet eftersom de valt att kontakta media i stället för att låta ärendet skötas internt.

– Ett politiskt parti ska vara öppet, transparent och inbjudande, säger Anders Broman.

Har högt i tak

Henrik Lagerlöf, ordförande för Hela Sunne.
Henrik Lagerlöf, ordförande för Hela Sunne.

HS ordförande Henrik Lagerlöf känner inte igen sig i kritiken.

– Det här verkar ha blivit något av en personlig vendetta, det känns bara tråkigt och egentligen ganska onödigt. Vi har högt i tak inom partiet men det här blir bara en pajkastning som jag inte vill delta i. Vi har tidigare redogjort för grunderna kring uteslutningarna och med facit i hand var det rätt beslut, säger Henrik Lagerlöf.

Artikeltaggar

Anders BromanHenrik LagerlöfPolitikSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.