Bubbel från Byrån: Kast med litet glashus

Signerat
PUBLICERAD:
När Postnords kommunikationsdirektör, Thomas Backman, lägger ut texten i branschtidningen Resumé hänvisar i vart fall han till att byrån inte har levererat på utsatt tid, skriver Byrån.
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Svenska folket som nu betalar nio kronor för ett enkelt brevporto och som allt oftare kommer att få vänta två dagar på posten sänder förmodligen sina djupaste sympatier till Postnord, skriver Byrån.

Postnord sade i april upp avtalet med sin kommunikationsbyrå i förtid. Parterna verkar inte helt överens om vad som inte har fungerat, men när Postnords kommunikationsdirektör, Thomas Backman, lägger ut texten i branschtidningen Resumé hänvisar i vart fall han till att byrån inte har levererat på utsatt tid. Därtill menar Backman att kommunikationsbyrån har varit onödigt dyr.

Svenska folket som nu betalar nio kronor för ett enkelt brevporto och som allt oftare kommer att få vänta två dagar på posten sänder förmodligen sina djupaste sympatier till Postnord.

Borttappade ideal

Många svenska skolbarn har genom åren fått lära sig om den kooperativa rörelsens tillblivelse. Gripande historier om hur exempelvis rallare kunde arbeta en hel vinter bara för att i slutet ändå vara skyldiga pengar för förnödenheter. Kooperationen med sina gemensamma inköp till gemensamma butiker var lösningen som lyfte människor ur skuldsättning och fattigdom.

Det var då. Nu erbjuder Coop själva kreditkort till alla sina medlemmar. Det är svårt att behålla värderingar i en föränderlig värld, men Byrån imponeras ändå över den resa kooperationen har gjort. Från att ha kämpat mot skuldsättning till att kämpa för att skuldsätta medlemmarna.

Att välja sina strider

Storbritanniens konservativa regering må kontinuerligt misslyckas med att ta landet ut ur EU, men i juli träder i vart fall landets nya porr-regler i kraft. För att minska risken att unga av misstag snubblar över pornografiskt material på internet, vilket lär inträffa ytterst sällan, ska alla porrsidor införa ordentliga åldersverifikationer för att ge tillgång till sitt material.

Det låter kanske inte så dumt. Men vad man än anser om porr så är det ändå lagligt och att skapa databaser över vilka människor som har begärt tillträde till vilka porrsidor är som att skapa en statlig lista för framtida utpressning. Det är att be om att bli hackad.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.