Ulf Dageby Band - Mogen rock med budskap

Skivor
PUBLICERAD:

Ulf Dageby Band

Ulf Dageby Band
(Gamlestans Grammofon)

Det har gått ganska precis 30 år sedan förra skivan i eget namn, den gravt underskattade Känsliga soldater, men nu är Ulf Dageby tillbaka med åtta nyskrivna låtar tillsammans med sitt eminenta band.

Overksam har han inte varit, han har bland annat gjort filmmusik och förstås turnerat med Nationalteaterns Rockorkester. På nya skivan får vi åtta välskrivna och genomarbetade sånger som vill berätta något. Ofta förtäckt i form av en spännande dokumentär historia men det är rätt lätt att lyssna in ett allmänt och mänskligt budskap, oavsett om det handlar om vårt land eller den personliga utvecklingen. Musikaliskt är det stabilt och lätt att känna igen med ena benet i proggen och det andra i bredbent rock. Det fattas några pusselbitar här och där, men det är ändå en skiva som håller i längden och som visar att det fortfarande går att göra smart och mogen rock på svenska med ett djupare budskap.

Bästa låt: Allting måste ta slut

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.