Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för premiären av RallyX Nordic

Publicerad:
Peter Hedström och Oliver Eriksson kommer att kämpa mot varandra på Höljesbanan även i år. Den regerande mästaren Oliver Solberg kommer dock inte till start då numera fokuserar helt på rally.. Foto: Olle Persson

Om två veckor inleds RallyX Nordic med två tävlingar i Höljes. Och startfältet kommer att bli riktigt vasst. De värmländska hoppen i tungviktsklassen får sällskap av VM-tvåan Niclas Grönholm.

Förra året kördes RallyX Nordic på den legendariska Höljesbanan för första gången, i år blir det två deltävlingar under en och samma helg 18-19 maj.

– Förköpsförsäljningen går bra och man ser på sociala medier att många är sugna på att komma till Höljes för en försmak av rallycrossfesten i juli, säger Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK.

Festlig inramning

Att det nu blir två tävlingsdagar i stället för en innebär att arrangörerna också satsar på kringaktiviteter.

– Vi kommer att ha serveringstält med livemusik på lördagskvällen. Vi hoppas att det kan bli lite som på den stora sommartävlingen, att publiken kommer för att campa och umgås, säger Morgan Östlund.

Vårfloden ett hot

Finnskoga MK:s ordförande Morgan Östlund säger att intresset är stort inför premiären av RallyX Nordic om två veckor.
Finnskoga MK:s ordförande Morgan Östlund säger att intresset är stort inför premiären av RallyX Nordic om två veckor. Foto: Helena Karlsson

Jämfört med förra året äger tävlingarna i Höljes rum knappt två veckor senare i kalendern. Det innebär att snörisken på banan är i det närmsta obefintlig.

– Nu är det väl i stället vårfloden som kan ställa till bekymmer. Tidigt eller sent i maj är lite av ett lotteri. Men banan är i väldigt bra skick just nu enligt de team som varit på plats för att testa under helgen, banchefen har gjort ett fantastiskt bra jobb.

Toppförare

Deltagarlistorna för deltävlingen i Höljes presenterades på fredagen. Värmländska hopp i tungviktsklassen Supercars är Peter Hedström, Daniel Thorén, Andreas Carlsson och Sebastian Eriksson. De kommer att få tufft motstånd från exempelvis VM-tvåan Niclas Grönholm, Robin Larsson samt bröderna Kevin och Oliver Eriksson.

Det kan också tillkomma fler namn då det finns möjlighet till sen anmälan.

Hemmahopp

I Supercar Lites återfinns bland andra Jimmie Walfridson, Simon Olofsson och hemmahoppet Linus Östlund (Morgan Östlunds son). Linus Östlund kommer att köra hela RallyX Nordic för Olsbergsteamet.

– Det här blir lite av ett läroår för Linus. Men i det teamet har han alla förutsättningar för att utvecklas som förare, säger Morgan Östlund.

Samtliga tävlingar i RallyX Nordic kommer att sändas live på Facebook.

Artikeltaggar

Daniel ThorénFinnskoga MotorklubbHöljesJimmie WalfridsonLinus ÖstlundMorgan ÖstlundMotorsportPeter HedströmRallyXRobin LarssonSimon Olofsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.