• idag
  11 juli
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Ghost Giant

Spel
PUBLICERAD:

Ghost Giant

Playstation VR
Zoink Games
Åldersmärkning: 3

Zoink är en svensk utvecklare som gör väldigt säregna och underhållande småstora spel. Små för att de ofta är lågmälda, men stora för att de gör mycket med små medel. Ghost Giant är studions första vr-spel, men det märks inte. Den virtuella värld de byggt upp är fantastiskt charmig och fin att utforska, och befolkas av älskvärda karaktärer. Främst den lilla katten Louis, som du ska hjälpa.

Kruxet är att du råkar vara ett enormt spöke, vilket till en början skrämmer skiten ur den stackars katten. Med tiden lär ni dock känna varandra, och en vänskap tar form. Det är här som spelet briljerar mest. Berättelsen som sådan är klassisk (tänk Järnjätten eller Stora vänliga jätten), men att uppleva den i förstapersonsvy i virtual reality ger ett annat perspektiv och en fin intimitet.

Spelmässigt handlar det om pussel, där du på olika sätt ska hjälpa Louis att ta sig vidare. Det kan vara allt från att trycka på knappar till att bygga broar eller skaka om träd. Det är lagom klurigt, och spelet har vett nog att inte vara onödigt långt. Som alltid med PSVR-spel så är tekniken inte alltid helt pålitlig (kamerans synfält är väldigt begränsat), men för det allra mesta flyter spelet på smärtfritt. Ghost Giant är en genuint genomsympatisk spelupplevelse.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.