• idag
  2 juni
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Schoolboy Q - Soliga beats och bitterhet

Skivor
PUBLICERAD:

Schoolboy Q

Crash talk
(Top Dawg)

Schoolboy Q är ingen skolpojke längre. Han har med rätta hyllats för sina senaste, mestadels fantastiska album. Förra skivan, Blank face LP, var riktigt stark. Crash talk känns i jämförelse lite alldaglig. Inte svag eller dålig alls, men lite arrogant. Som om han vet att han inte behöver bevisa någonting, och vill att det ska höras.

Det finns ett knippe riktigt starka låtar här, förstås. Schoolboy Q på sparlåga kan fortfarande läxa upp sina konkurrenter med lätthet. 5200 är skönt tung, Dangerous är släpig på bästa möjliga vis, och avskalade Attention är en fantastisk avslutning. Allra bäst är dock den lena blandningen av bitterhet och soliga beats på Lies. Crash talk är inte rapparens skarpaste stund, men som mellanalbum duger det fint.

Bästa låt: Lies

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.