• idag
  9 juli
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ljudchocken kunde ha orsakat hjärtinfarkt

Insändare
PUBLICERAD:

Vi tillbringade Valborgsmässoafton i Karlstad (fast lite snopet att det inte blev någon majbrasa). Det har blivit en tradition att vi välkomnar våren på olika platser. Det är ett trevligt sätt att se svenska städer.

Tyvärr blev vi väldigt besvikna på Karlstad. Vi bodde på Hotell Winn, och allt var gott och väl men mitt i natten väcktes vi av musik på extremt hög ljudnivå. Det spelades så högt att vi trodde det spelades inne i rummet. Men det visade sig vara så kallade raggarbilar på gatan.

På besök i Karlstad väcktes turistparet av musik så hög att den “kunde ha orsakat hjärtinfarkt”. Nu ställs flera frågor till politiker och polis.
Foto: Marcus Bryngelsson

Detta inträffade vid cirka klockan 01.30. Vi somnade om, men strax efter klockan 03.00 var det dags igen och ljudnivån var förvånansvärt nog ännu högre. Det var en ljudchock som skulle kunna ha orsakat hjärtinfarkt för den som har hjärtproblem.

Nu var det svårare att somna om, och dagen efter var förstörd. Det blev en misslyckad Valborgshelg. Vi pratade med några personer vid frukosten och de hade upplevt detta tidigare i Karlstad, någon sa att det låter som slumkvarteren i Kairo eller New Orleans.

Man frågar sig hur ordningsmakten och de styrande i Karlstad kan tillåta detta i denna till synes fina stad? Det skulle vara intressant att få veta hur kommunstyret och polisen ser på saken. Visst finns det fortfarande något som heter "störande av allmän ordning"?

Vad säger föräldrarna till dessa stackars ungdomar som inte förstår att visa minsta respekt för människor i sin omgivning? Är de nöjda med hur de uppfostrat sina barn? Vad säger polisen? Varför ingriper man inte?

Vi skulle gärna komma tillbaka till Karlstad och "Värmeland du sköna" under andra förutsättningar, men den här erfarenheten avskräcker oss.

PYA

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.