Enforcer - Ett kompetent opus

Skivor
PUBLICERAD:

Enforcer

Zenith
(Nuclear Blast/Sony)

Med fyra skivor i bagaget har den Arvikabördiga kvartetten nått den rätta kunskapen för att forma sin heavy metal med känsla, integritet och vass teknisk metodik. I grund och botten handlar det om att visa mod och nyttja de befintliga resurser som kommer med ökad hantverkserfarenhet.

Zenith har större variationsrikedom än vad jag hört tidigare, en dynamik som gör resan över de tio spåren betydligt mer intressant.

Det här är genomtänkt heavy metal där varje not har betydelse och verkar noga överväg. Ett ambitiöst tidskrävande skrivprojekt som växt fram över fyra år.

Foto: Photographer: Cintia Mars

Öppningslåten Die for the devil har enligt bandet arenarockkänsla och jag är benägen att hålla med. Det enkla får sublim kraft. Skivan innehåller även balladen Regrets och proggigt säregna Sail on, inga personliga favoriter, men viktiga komponenter när jag sammanfattar helhetsverket Zenith – för det är så jag betraktar detta opus.

Bästa låt: Thunder and hell

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.