• idag
  2 juni
  26°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dan Hylander - Muskler och melodi

Skivor
PUBLICERAD:

Dan Hylander & Raj Montana Band

Indigo
(R Montana/Universal)

Trots att Dan Hylander och Raj Montana Band egentligen stängde skivbutiken 1984 har fansen troget funnits kvar med minnen av ett hårt arbetande och dedikerat rockband som stod högt på tronen under några år på åttiotalet. Overksam har nu ingen av dem varit, Hylander har bland annat skrivit låtar åt andra (som Så många mil, så många år åt Sven-Ingvars) och enstaka återföreningar har skett men det är först nu som sättningen återförenas för en ny skiva. 35 år har gått men ingredienserna är desamma, det vill säga rak och känslodriven rock med muskler och melodi och texter om livet och kärleken. Bandet är toppklass och Hylanders röst bara något mindre kraftfull. Det låter som förr med andra ord och det är knappt man tror att det gått 35 år. Fast det är ändå något som saknas i trycket ibland för att lyfta det hela ett snäpp till. Eller så är det bara tiden som spelar oss sina spratt.

Bästa låt: Stjärnstoff, vilda barn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.