Rallycross-EM väntar för Tidemand

Publicerad:
Pontus Tidemand vänder blicken mot Storbritannien och Silverstone. Foto: Micke Fransson/TT

Pontus Tidemand kommer att köra EM-deltävlingen i rallycross på Silverstone, Storbritannien 25-26 maj, det rapporterar SVT.

Tidemands WRC-satsning har inte resulterat i någon styrning sedan Svenska rallyt.

I väntan på nästa uppdrag kommer värmlänningen nu alltså att ställa upp i EM-deltävlingen på Silverstone.

– Det gäller att vara på från start, det är väldigt roligt med rallycross och kul om man kan vara med och buffas på någon, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Han kommer att köra en Volkswagen Beetle från Per Eklunds stall.

– Jag tyckte det verkade kul när han ringde och erbjöd mig att köra på Silverstone, så det är klart att jag sa ja. Det ska bli kul att få köra i Per Eklunds team, det är en härlig prick och han har varit en förebild för mig när jag var mindre och är fortfarande så det ska bli kul.

Gästspelet i rallycross-EM är ett sätt att hålla i gång under tiden han väntar på nästa chans i WRC. Det verkar dock inte vara något på gång inom den närmaste tiden.

– Vi jobbar på, sen tror jag taktiskt sett och även de tävlingar som passar mig bäst är de som kommer efter sommaren och mot hösten. Så det är nog där vi kommer att pröva att lägga lite kraft och vara med och köra ett par tävlingar i andra halvan utav året, det är planen vi jobbar för i alla fall.

Artikeltaggar

Pontus TidemandRallycross

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare