Ovanligt lugn valborg i Värmland

Nyheter
PUBLICERAD:
Valborgsnatten har varit ovanligt lugn i Värmland.

– I det stora hela har det varit relativt lugnt när det gäller allvarligare brottslighet och frihetsberövanden. Vi har ingenting i Värmland, säger Jan Matèrne, vakthavande befäl vid polisens region Bergslagen på onsdagsmorgonen.

Det fina vädret till trots har det heller inte varit någon anmärkningsvärd mängd fylleri i länet.

– Efter midnatt har vi 15 händelserapporter kodade som fylleri i hela regionen. Några har blivit hemskjutsande och några har inte varit kvar på platsen eller tagits hand om andra. Det är inte många som omhändertagna och hamnat i finkan. Det är väldigt lite faktiskt.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.