Hoppa till huvudinnehållet

Melart om den ovissa framtiden

Publicerad:
Ilari Melart, 30, noterades för 26 (9+17) poäng under sina två säsonger i FBK. Foto: Håkan Strandman

Ilari Melart och Färjestad har gått skilda vägar.

Nu väntar knäoperation och en oviss framtid för den finländske backen.

– Så är det i hockeyvärlden, säger han.

Reslige Ilari Melart har med sin uppoffrande, hårdföra och resoluta spelstil blivit lite av en publikfavorit under sina två säsonger i Färjestad.

Men nu är dagarna räknade.

Klubben meddelade under tisdagen att parterna gått skilda vägar - men med ett visst förbehåll.

– Ilari ska åka hem till Finland och operera sitt knä. Vi kommer att hålla kontakten och skulle det under hösten visa sig att det finns en plats så kanske vi tar en kontakt. Man ska aldrig säga aldrig, säger Peter Jakobsson till FBK:s sajt.

Ilari Melart tillägger:

– Jag stänger inga dörrar. Allt är möjligt i hockeyvärlden så vi får se vad som händer.

Kvintett lämnar Färjestad – räknar med flera tapp

Klart är dock att det blir en knäoperation i nästa vecka; ett ingrepp som var aktuellt redan innan jul.

– Men jag kände att hockey är väldigt roligt och att vi hade en bra chans att gå väldigt långt så jag bestämde mig för att vänta med operationen, säger 30-åringen och berättar att det inte varit ett helt smärtfritt beslut.

– Tyvärr hämmade det mig lite men oftast glömde man bort smärtan när det var match och man hade så mycket adrenalin i kroppen.

Hur lång rehab förväntas det bli?

– Ett par månader kanske. Jag ska vara hundra procent redo till nästa säsong i alla fall.

Vad har du att säga om tiden i Färjestad i övrigt?

– Jag har trivts jättebra och det har alltid varit roligt att komma till hallen. Speciellt denna säsong när vi hade ett så fint lag. Jag tycker att vi hade allt som krävs för att gå hela vägen men tyvärr så kastade vi bort några matcher. Om vi inte hade gjort det så hade vi förmodligen spelat fortfarande.

Är det många klubbar som visat intresse?

– Ja, när jag pratade med min agent efter säsongen så var det många som hade hört av sig. Men innan man går vidare så vill de så klart veta att det blev en lyckad operation och så.

Innan Ilari Melart anslöt till FBK representerade han Luleå i två säsonger. Dessförinnan har han spelat i såväl KHL, AHL och finska högstaligan.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIlari MelartIshockeyPeter Jakobsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.