Hoppa till huvudinnehållet

Kvintett lämnar Färjestad – räknar med flera tapp

Publicerad:
Peter Jakobsson tror och hoppas att Martin Johansson, i mitten, kommer att stanna i Färjestad. Foto: Tommy Andersson

Christopher Bengtsson, Theodor Lennström, Robin Press, Alexander Reichenberg och Ilari Melart lämnar Färjestad.

Därutöver räknar klubben med att flera spelare kommer att gå förlorade.

Här berättar Peter Jakobsson om läget i laget.

Det har tisslats och tasslats ett tag men det var först under tisdagen som FBK gick ut och bekräftade att det inte blir någon fortsättning för ovan nämnda kvintett.

I fallet Ilari Melart lämnas dock dörren lite på glänt.

– Han ska genomföra en knäoperation nu. Sedan får vi se när han är tillbaka i full träning igen och hur vårt behov ser ut då. Just nu är han inte en Färjestadsspelare och har vi ett slagkraftigt lag när säsongen drar igång så räknar vi inte med Melart. Men man ska aldrig säga aldrig. säger Peter Jakobsson.

Melart om den ovissa framtiden

Utnyttjad option

I övrigt framgår att klubben räknar med att Jesse Virtanen lämnar och att Adam Werner, liksom Joakim Nygård och Fabian Zetterlund, testar lyckan på andra sidan Atlanten.

– Även om det inte är något definitivt med Jesse ännu så både låter det och känns som att han lämnar. Han hade en option fram till sista april och den är utnyttjad, säger Peter Jakobsson.

Samtidigt finns det fortfarande hopp om att få behålla Oskar Steen och Martin Johansson.

– Vi har en bra dialog med Martin där jag tror och hoppas att det kommer att lösa sig inom kort. Men med Oskar är det lite mer osäkert. Får han möjligheten att åka över så tror jag att han tar den men det är inget klart än så länge, säger Jakobsson.

Klart är dock, vilket NWT spekulerade i redan i måndags, att Albert Johansson plockas in i A-truppen som en av åtta backar.

– Det känns jättebra. Skoj att få lyfta upp en egen back, det var ett tag sedan. Albert är en U-landslagsman som vann VM-guld och som vi ser stor potential i så det känns såklart jättespännande, säger Jakobsson som också öppnar för att klubbens andre U18-landslagsman, Oscar Lawner, kommer att få chansen.

Om man räknar bort Joakim Nygård så har Färjestad just nu tolv forwards, sju backar och en målvakt under kontrakt.

– Som jag känner nu är det i alla fall en målvakt, en back och en till två forwards som ska in.

Hoppas på Ejdsell

Hur går tankarna i letandet, är det spets som ska in?

– Vi försöker bygga ett brett lag med fyra riktigt bra kedjor. Men sedan är det så att ska man ersätta Jocke Nygård, vilket egentligen är omöjligt, så är det klart att det behövs spetsspelare.

Högt upp på önskelistan ligger fortfarande Victor Ejdsell.

– Det är ingen hemlighet att det är en värmlänning som vi otroligt gärna ser spela i Färjestad. Det hade varit fantastiskt. Väljer han att spela för oss så kommer han att få en väldigt stor roll.

Artikeltaggar

Adam WernerAlbert JohanssonAlexander ReichenbergChristopher BengtssonFärjestad BK HerrIlari MelartIshockeyJesse VirtanenOskar SteenPeter JakobssonTheodor LennströmVictor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.