Janne Schaffer hyllar Arvika-musiker

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Janne Schaffer Spelar på Rackstadmuseet i sommar.
Foto: Anders Wiklund/TT
Gitarristen Janne Schaffer har nyligen avslutat en omfattande turné med Abba-material. Nu väntar solokonserter och några gör han för att hedra minnet av Björn J:son Lindh.

De samarbetade under 40 år Janne Schaffer och Arvikamusikern Björn J:son Lindh. J:son Lindh gick bort 2013 och det är med anledning av att han skulle ha fyllt 75 år i år som Schaffer väljer att uppmärksamma honom under en rad konserter. Den 16 augusti 2019 gör Schaffer en minneskonsert på Rackstadmuseet i Arvika. Den 26 oktober gör han samma sak i Västerås.

– Den konserten gör vi dagen efter Björns födelsedag så det kommer att bli både känslosamt och högtidligt, skriver Janne Schaffer till NWT.

Björn J:son Lindh var en mångsysslare och förknippas för många med den instrumentala låten Brusa högre lilla å från 1980. Utöver den har han bland annat gjort filmmusiken Bröderna Mozart i regi av Suzanne Osten, Bo Widerbergs Mannen på taket och Kjell Sundvalls Jägarna.

Janne Schaffer kommer till Värmland och Uddeholmsladan redan den 12 juli, då med föreställningen Janne Schaffer music story.

Lyssna på Brusa högre lilla å här.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.