Hoppa till huvudinnehållet

Falun tappade allt när Storvreta vände och vann

Publicerad:
Storvreta blev värdiga vinnare efter 60 spelade minuter. Laget hämtade ikapp Faluns ledning och får nu fira ordentligt i Stockholmsnatten.
Storvreta blev värdiga vinnare efter 60 spelade minuter. Laget hämtade ikapp Faluns ledning och får nu fira ordentligt i Stockholmsnatten. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Att leda med 3-0 efter ena halvan av matchen i innebandy betyder oftast absolut ingenting. Det vet nu Falun om – den hårda vägen.

De tappade ledningen och såg Storvreta rinna ifrån och vinna ännu ett guld.

– Det gör ont, säger Adam Colling direkt efter slutsignal.

Falun fick en fullkomlig kanonstart i årets SM-final. Den avige Omar Aldeeb tryckte in ledningsmålet efter drygt fem minuters spel. Laget fortsatte att ånga på i nästintill omänsklig takt, och Storvreta såg snarast ut som statyer ute på Globens gråa plastmatta. Efter drygt halva matchen ledde Falun med tre bollar.

– Vi kändes med och påkopplade inledningsvis. I min femma hade vi bra kemi och skapade en hel del, precis som vi haft under hela slutspelet, säger Adam Colling.

Tappade ledning

Karlstadgrabben fick dock se på när hans Falun fullkomligt tappade den ledning och det spel de hade, dalalaget gick inte att känna igen.

– När de reducerar till 1-3, så blev det genast lite stirrigt och sedan tycker jag att vi tappar det helt. Det känns oerhört tungt hur allting slutade, säger Colling.

När Omar Aldeeb tryckte in 3-0, var det många som trodde att Falunsegern var klar. Men så blev inte fallet.
När Omar Aldeeb tryckte in 3-0, var det många som trodde att Falunsegern var klar. Men så blev inte fallet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hur slutade då allting? Jo, Storvreta tog tag i taktpinnen från Faluns händer och vägrade att släppa den. Målen fortsatte att komma för Uppsalagänget, samtidigt som Falun inte alls fick igång sitt annars väldigt högintensiva anfallsspel. I slutändan blev Storvreta en rättvis och värdig mästare med sin 5-3-vinst.

Vi tappade allting efter ledningen med 3-0, och de tog över matchen.

– Vi tappade allting efter ledningen med 3-0, och de tog över matchen. Jag vet faktiskt inte vad vi höll på med, säger en märkbart bedrövad Johannes Larsson.

Vad kunde ni ha gjort annorlunda?

– Det är alltid svårt att analysera såhär direkt efteråt, men vi borde kanske ha fortsatt att kört på framåt när vi ledde med tre mål. Men, som jag sa, det är svårt att tänka direkt efter en sådan här förlust. Nu är allt bara mörkt.

En Karlstadgrabb i final

Adam Colling lämnade sin barndomsstad Karlstad och flyttade till Falun inför den här säsongen. Nu stod han för sin första SM-final, och lämnar den med ett silver..

– Det är mäktigt att spela inför ett fullsatt Globen, så är det ju. Men det spelar ingen roll. Nu mår jag bara skit, säger Adam.

Johannes Larsson, murbräckan från Filipstad, stod för en makalöst bra insats i finalen. I mångt och mycket var han en av Faluns bästa spelare.. Men en bra insats betyder inget om guldet inte säkrats.

– Vi kom verkligen inte upp i nivå. Allt jag känner nu är tomhet, jag vet inte riktigt hur jag ska kunna sätta andra ord på det än så. Tomt.

Artikeltaggar

Adam CollingAvicii ArenaFalunInnebandyJohannes LarssonStorvreta

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.