Hoppa till huvudinnehållet

Reinestrand: “Jag tänker inte förlora en final till”

Publicerad:
Elin Reinestrand vet precis vad som krävs för att ta ett SM-guld.
Elin Reinestrand vet precis vad som krävs för att ta ett SM-guld. Foto: Ulf Palm / TT

Elin Reinestrand har blivit en superveteran i Kais Mora. På lördag spelar tjejen från Molkom sin sjätte raka final, den här gången mot Täby, och siktet är inställt och bössan laddad.

– Jag längtar bara just nu, säger hon.

Kais Mora föll hårt i fjolårets final mot Iksu. Dalalaget kom egentligen aldrig riktigt upp i den nivå som de var kapabla till och silvret smakar fortfarande illa.

– Jag minns knappt finalen, allt är bara svart från den dagen. Den matchen lämnade jag så fort den var färdigspelad. Vi har en bredare trupp i år och kommer in i finalen med en riktigt bra känsla, säger Reinestrand.

Vägen fram till finalen har varit en ganska kort sådan, med minst möjliga matcher spelade. Men semifinalserien mot Pixbo blev allt annat än lugn.

– Ingen förväntade sig riktigt att Pixbo skulle vara så bra på förhand, de pressade oss rejält och tog två av de tre matcherna till sudden. Men vi redde ut det och visade att vi var det starkare laget rakt igenom.

Reinestrand, här under fjolårets finalförlust, tänker att den här finalen ska få ett helt annat slut.
Reinestrand, här under fjolårets finalförlust, tänker att den här finalen ska få ett helt annat slut. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vem är favorit?

Storfavoriterna Iksu föll relativt oväntat i sin semifinalserie mot Täby. Stockholmslaget tar nu på sig underdogtröjan, och favoritskapet hamnar direkt på Mora.

– Vi ser väl både oss själva och Täby som utmanare, Iksu hade ju den stora favoritstämpeln. Men Täby är ett duktigt lag, med några individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher på egen hand. De är vassa i kontringsspelet, därför gäller det att vi ligger rätt i banan från start.

Vad blir nyckeln för er?

– Att våga spela med högt tempo. När vi är som bäst spelar vi med en enorm energi och fart, kan vi ha det på lördag ska vi bara vinna guld.

Efter fjolårets finalförlust var det en bedrövad Elin Reinestrand som NWT pratade med direkt efter matchen i den mixade zonen. Hon utlovar redan nu att det är en annan sinnesstämning som ska råda efter lördagens match.

– Då kommer jag att vara glad, jag tänker inte förlora den här finalen, säger Reinestrand.

Utöver Elin Reinestrand spelar även värmländskorna Johanna Hultgren, Alexandra Terner och Jenny Axelsson.

Artikeltaggar

Alexandra TernerElin ReinestrandInnebandyJenny AxelssonJohanna HultgrenKais Mora

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.