Peter Doherty - Skönt skeva serenader

Skivor
PUBLICERAD:

Peter Doherty

Peter Doherty & the Puta Madres

(Strap Originals/Border)

Karriären har gått lite upp och ner för bäste herr Doherty. De senaste skivorna har väl inte varit jättespännande, ärligt talat, och många gånger har hans dekadenta leverne fått mer uppmärksamhet än hans musik. Tillsammans med The Puta Madres kan han nog få lite rampljus av rätt anledning igen, för det här är stundtals rätt bra.

Fiolerna får det att låta lite som Bob Dylans Desire, parat med klassiskt skitig garagerock, och det är inte så dumt alls. Ibland kan det gå lite vilse och glömma bort melodierna i allt skrål, men för det mesta håller sig Doherty och hans ystra gäng lagom mycket på banan (inte för mycket, så klart, det ska ju vara skevt och jävligt). Definitivt ett steg i rätt riktning, om inget annat.

Bästa låt: Travelling tinker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.