• idag
  4 aug
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kevin Morby - Existentiell ångest i vackert format

Skivor
PUBLICERAD:

Kevin Morby

Oh My God
Dead Oceans

Finns Gud? Kevin Morby dissekerar varandet med sitt album Oh My God. Med Morby har det har alltid funnits en ådra av att experimentera, upptäcka och mikroskopiskt skingra känslor, rörelser, ljud och framförallt människor. Existens. Med Oh My God blir detta mer påtagligt och trots titeln verkar Morby varken tro på en Gud eller det jordiska paradiset.

Hela albumet andas mjuka harmonier, skitig rock och en söndagsmorgon i den lokala församlingen någonstans i det religiösa bibelbältet. Gospel och orgel blandas med Lead Bellys uppgivenhet i en tonalitet som handlar om nu. Att vara här nu med dagens politik, miljö och vilsenhet. Tunga No Halo mynnar ut i vaggande Nothing Sacred All Things Wild. Smutsiga OMG Rock’n’roll skulle kunna vara gjord av Billy Childish medan I Want To Be Clean flörtar med både Dylan och Cave. Så, finns Gud? Ingen aning. Men Morby söker och skildrar en plåga som är både vacker, rå och mänsklig. Nothing sacred. All things wild.

Bästa spår: Seven Devils

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.