Foxygen - Farväl till ungdomen

Skivor
PUBLICERAD:

Killarna i Foxygen blir äldre och får kortare och kortare hår. De släpper också sitt mörkaste album hittills. Den här gången plockar de det, enligt dem, bästa från de mörkare delarna av bland andra David Bowie, Bruce Springsteen och Grace Jones karriärer och dyker in i 1980-talets noir.

Face The Facts romantiserar barndomens naiva syn på både relationer och omvärld. Som vuxen går det inte att vrida tillbaka klockan. Hela albumet är ett slags avsked till ungdom, droger och festande. Livin A Lie beskriver den trötthet som kommer med turnélivet och längtan efter något med substans mitt i all berömmelse; kompet låter till och med uppgivet. The Thing Is vrålar istället fram som en distad retropoplåt. Det ger albumet ett slags nerv som angränsar till oförutsägbarhet, och det är ju alltid roligt.

Bästa låt: The Thing Is

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.