Fat White Family - Inbjudande svårgenomträngligt

Skivor
PUBLICERAD:

Fat White Family

Serfs up
(Domino/Playground)

Fat White Family är musikaliska kameleonter. Det är som om de hela tiden försöker gömma sig bakom överarbetade ljudväggar och musikhistoriska lån, med en musik som låter lika familjär som diffus på samma gång. Detta tredje album är inget undantag, men låtarna landar lite oftare den här gången.

Serfs up är en något överlastad och bitvis ojämn historia, men det är också en fascinerande skiva som är svår att få rätsida på. Med tiden kommer den nog antingen att växa enormt, eller sjunka som en sten. Men här och nu är det en intressant liten popdröm som både förför med, och snubblar på, sina egna ambitioner. Jag är lite extra förtjust i den discodoftande inledningen Feet, snygg uppbyggda dängan Kim’s sunsets och märkligt lågmälda baktaktsmelodin i Rock fishes. Inbjudande svårgenomträngligt, kanske man kan kalla det.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.