Replik: Bra med dialog kring stadsutvecklingen

Debatt
PUBLICERAD:
Dialogen pågår redan i diverse nätverk, och den fortsätter naturligtvis där men kommer säkert även att hitta nya former framöver, skriver Frida Pettersson (bilden) och Ulf Johansson.
Foto: Tommy Andersson
Det finns mycket som våra organisationer tillsammans kan göra för att underlätta för Karlstadsbor och besökare och vi kommer att behöva hitta nya lösningar på tillfälliga utmaningar som uppstår, skriver Frida Pettersson och Ulf Johansson.

Svar till Urban Svanberg med flera (NWT 15/4).

Karlstad växer och vi står inför en omfattande utveckling av staden för att möta framtidens behov. Vi vill, precis som sägs i debattartikeln, att Karlstad ska fortsätta vara en attraktiv och levande stad där människor vill bo, vistas och vara stolta över.

Precis som ni, tror vi att de projekt som ska genomföras i centrala Karlstad de kommande åren kommer att göra Karlstad ännu bättre – till nytta för både Karlstadsbor, besökare och näringsliv.

Men det kommer att krävas tålamod, gott samarbete och en positiv inställning inför och under byggtiden. Det finns mycket som våra organisationer tillsammans kan göra för att underlätta för Karlstadsbor och besökare och vi kommer att behöva hitta nya lösningar på tillfälliga utmaningar som uppstår. Det uppnår vi genom att ha en bra dialog där alla bidrar med sina delar till en bra helhetslösning.

Dialogen pågår redan i diverse nätverk, och den fortsätter naturligtvis där men kommer säkert även att hitta nya former framöver. Vi är glada över att ni ser positivt på Karlstads utveckling och ser fram emot att fortsätta dialogen med er, om vägen framåt och om hur vi kommer dit vi vill på bästa sätt.

Frida Pettersson (C)

Kommunalråd, Karlstads kommun

Ulf Johansson

Tillväxtdirektör, Karlstads kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.