OS-hjältarna från 1994 hyllas i Globen

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Guldlaget från OS i Lillehammer 1994.
Foto: Anders Wiklund/FLT-PICA
Håkan Loob, Jörgen Jönsson, Roger Johansson, Peter Forsberg och de andra hjältarna i Tre Kronor, som tog OS-guld i Lillehammer 1994, kommer att hyllas av Svenska Ishockeyförbundet den 1 maj.

Det har gått 25 år sedan de klassiska scenerna utspelade sig i Lillehammer. Nu ska spelare och ledare hyllas. Många av 94-hjältarna kommer att vara på plats i Globen nästa vecka, den 1 maj, när VM-förfesten inför stundande världsmästerskap anordnas. Tre Kronor möter då Ryssland. Förbundet kommer att hylla OS-medaljörerna och fans kommer att ha möjlighet att lyssna till spelarna och ledarna när de delar med sig av sina gyllene minnen.

Årets VM spelas 10-26 maj i Slovakien.

Håkan Loob, Mats Näslund och Tomas Jonsson. En härlig bild från 1994!
Foto: Jan Collsiöö / TT

Spelare och ledare som hyllas i Globen

Tomas Jonsson, Jonas Bergqvist, Curt Lundmark, Magnus Svensson, Leif Rohlin, Michael Sundlöv, Lennart Hovelius, Roger Johansson, Håkan Algotsson, Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson, Håkan Loob, Ulf Carlsson, Tommy Salo, Kenny Jönsson, Roger Hansson, Daniel Rydmark, Patrik Juhlin, Mats Näslund, Fredrik Stillman, Stefan Örnskog, Peter Forsberg, Pär Mårts, Christian Due-Boje och Challe Berglund kommer alla att finnas på plats.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.