Färre värmlänningar skadar sig på gräsklipparen

Nyheter
PUBLICERAD:
Omkring 500 personer i Sverige vårdas varje år på sjukhus efter att ha skadat sig på gräsklipparen. Efter att rekordmånga värmlänningar skadades under 2016, 25 stycken, skedde en tydlig nedgång i statistiken för 2017.

– Av dem som läggs in på sjukhus är frakturer och amputationer de vanligaste orsakerna, säger Pernilla Fagerström, utredare på Socialstyrelsen, till Nyhetsbyrån Siren.

Under 2017 behövde 32 patienter i Sverige amputera ett eller flera fingrar efter en gräsklippningsrelaterad olycka. Tio patienter förlorade en eller flera tår, enligt siffror från Socialstyrelsen.

I Värmland skadades totalt tio män och tre kvinnor i gräsklippningsrelaterade olyckor under 2017. Det kan jämföras med statistiken för 2016 då det rörde sig om inte mindre än 15 män och tio kvinnor.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.