Färre värmlänningar skadar sig på gräsklipparen

Publicerad:

Omkring 500 personer i Sverige vårdas varje år på sjukhus efter att ha skadat sig på gräsklipparen. Efter att rekordmånga värmlänningar skadades under 2016, 25 stycken, skedde en tydlig nedgång i statistiken för 2017.

– Av dem som läggs in på sjukhus är frakturer och amputationer de vanligaste orsakerna, säger Pernilla Fagerström, utredare på Socialstyrelsen, till Nyhetsbyrån Siren.

Under 2017 behövde 32 patienter i Sverige amputera ett eller flera fingrar efter en gräsklippningsrelaterad olycka. Tio patienter förlorade en eller flera tår, enligt siffror från Socialstyrelsen.

I Värmland skadades totalt tio män och tre kvinnor i gräsklippningsrelaterade olyckor under 2017. Det kan jämföras med statistiken för 2016 då det rörde sig om inte mindre än 15 män och tio kvinnor.

Artikeltaggar

NyheterNyhetsbyrån SirénSocialstyrelsenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare