Hoppa till huvudinnehållet

Skåne nästa för Ernst

Publicerad:
Ernst Kirchsteiger gör sommar-tv också i år. Den här gången lämnar han trakterna kring Värmland och Örebro och drar istället till Skåne.
Ernst Kirchsteiger gör sommar-tv också i år. Den här gången lämnar han trakterna kring Värmland och Örebro och drar istället till Skåne. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu startar inspelningarna av årets Sommar med Ernst. Den här gången är det inte, som så många gånger förr, i Bergslagen han sätter fart på kreativiteten. Istället är det en gammal skånsk bondgård som ska få hans och tv-tittarnas fulla uppmärksamhet.

Ernst Kirchsteiger är född i Filipstad och är även Filipstads hedersambassadör. Senaste säsongen av Sommar med Ernst spelade han in i en kvarn i Hallsbergs kommun och dessförinnan har han bland annat gjort säsonger på Saxå herrgård, i en gammal kraftstation i Storfors och på Björskogsnäs mellan Grythyttan och Loka.

Den här gången lämnar han dock Bergslagen och beger sig söderut. Österlen är adressen och uppdraget är att rusta en gammal bondgård.

Tydlig historia

– Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande från TV4.

“Innovation och tradition är säsongens ledord, och mitt i det vackra landskapet står Ernst Kirchsteiger omfamnad av inspiration” skriver TV4 i pressmeddelandet.

Natur och miljö är viktiga inslag i årets upplaga, med alltifrån återbruk av möbler till regnvatten-samling. Trädgårdsland ska det också bli - och matlagning.

Snickaren Mackan är inbokad för att hjälpa till att ta Ernsts skisser från ritblock till färdigt bygge.

Smarta lifehacks

– Österlen är otroligt vacker plats och det känns som både plats och den gamla fina skånegården inspirerar Ernst att ännu en sommar överträffa sig själv i smarta och vackra inredningslösningar, smarriga recept och andra lifehacks. Det är helt enkelt en extraordinärt härlig och inspirerande säsong som tittarna kan se framemot, lovar Clara Tengbom, exekutiv producent.

Sommar med Ernst har premiär torsdagen den 27 juni på TV4.

Artikeltaggar

Ernst KirchsteigerFilipstads kommunNöje/KulturSaxå herrgårdSommarStorforsTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.