Hoppa till huvudinnehållet

De matchar företag med investerare

Publicerad:
Gänget bakom A-match: Patrik Bångerius, Karlstads UniversitetPer-Ola Eriksson, Nordea, Kristina Lindroos, projektledare A-match, Anna Lundmark Lundbergh, Almi Företagspartner Värmland AB, Ulf Green, Almi Invest, Victoria Österberg, Sting Bioeconomy, Victor Isaksen, Sting Bioeconomy.
Gänget bakom A-match: Patrik Bångerius, Karlstads UniversitetPer-Ola Eriksson, Nordea, Kristina Lindroos, projektledare A-match, Anna Lundmark Lundbergh, Almi Företagspartner Värmland AB, Ulf Green, Almi Invest, Victoria Österberg, Sting Bioeconomy, Victor Isaksen, Sting Bioeconomy. Foto: Pressbild

Den 8 maj kommer tio kvalitetssäkrade startups att möta investerare. Detta är ett resultat av ett nytt investeringskoncept kallat A-match.

Bakom A-match står Almi Värmland, Almi Invest, Karlstads universitet, Sting Bioeconomy och Nordea. Och den 8 maj kommer startup-företagen, som kommer från olika branscher, att presenteras för investerare. De söker pengar på mellan 1 och 20 miljoner kronor.

Företagen kommer från hela landet och har såväl män och kvinnor som grundare. Av tio företag har två enbart kvinnor som ägare, tre har både kvinnor och män och fem enbart män. Dessutom har tre av företagen vd/ägare med utländsk bakgrund.

Ny arena med potential till kapital

Nu har personerna bakom konceptet som mål att 30 procent av investerarna som deltar ska vara kvinnor.

– Riskkapitalbranschen är otroligt mansdominerad, men vi har valt att jobba aktivt med att avdramatisera begreppet investerare, säger Per-Ola Eriksson, ansvarig för Nordeas Företagsmarknad i Värmland.

Artikeltaggar

AlmiEkonomiKarlstadKarlstads universitetNordeaSting Bioeconomy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.