• lördag
  6 juni
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  7 juni
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Uppmaning: säg som det är

Insändare
PUBLICERAD:

Vilka insiktsfulla folkvalda vi har. Med anledning av de svenska barnen i flyktinglägret i Syrien. En säger att vi måste få en begäran från Kurdistan. Kurdistan finns egentligen inte som en stat, vem skall underteckna begäran?

Läger i Syrien.
Foto: International Rescue Committee/TT

Inrikesministern säger att om barnen 1-14 år gamla beger sig till en svensk ambassad så ordnar det sig. Vet inte Damberg att närmaste svenska ambassad finns i Irak eller Bagdad? Barnen får inte tillstånd att lämna lägret. Hur skall det då gå till? UD säger att det inte går att resa in i lägret!

För närvarande finns ett antal NGO:s (icke-statliga organisationer) i lägret. Där finns journalister och de sju svenska barnens morfar. Flertalet media rapporterar från lägret. Frankrike, Tyskland och Ryssland har redan hämtat hem sina medborgare.

Det vore ärligare av våra folkvalda att säga som det är:"Först trodde vi att vi skulle locka röster från SD, M och KD, när vi nu ser att detta misslyckats bygger vi byråkratiska murar för att rädda ansiktet. Medmänsklighet och solidaritet har vi lämnat på vägen från socialdemokratiska grundvärderingar till dagens mittenliberala cynism!“

Uno L

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.