• idag
  30 sep
  11°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  4 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Mechstermination

Spel
PUBLICERAD:

Mechstermination Force

Switch
Hörberg Productions
Åldersmärkning: 7

Mechstermination Force är en älskvärd liten charmknutte. Den där sortens filur som inte drar sig från att peta dig i ögat och nita dig i solar plexus när du bara vill ha en kram. Med andra ord gör det ont att tycka om det här spelet.

Hörberg Productions startades av Bertil Hörberg, och är mest känd för de stilrena Gunman Clive-spelen. Mechstermination Force har en helt annan estetik, som lånar från Bionic Commando, Contra och den sortens actionspel från 80-talet. Spelmässigt är det en intensiv, oförlåtande boss rush. Det betyder att spelet inte har några klassiska banor eller dussinfiender att skjuta på. Istället ska du besegra ett antal enorma robotbossar, vilket är lättare sagt än gjort.

Den som spelat Cuphead lär känns igen konceptet, även om Mechstermination Force inte riktigt når de höjderna. Till exempel är de något sladdriga kontrollerna onödigt frustrerande i ett redan ganska utmanande spel.

Hela poängen med spelet är att nöta in hur motståndarna fungerar, och sakta med säkert arbeta sig fram mot en vinst, och i korta spelsejourer funkar det fint. Det är som gjort för Switch, helt enkelt. Den som letar efter lite explosiv, rättframt gammaldags action bör ge Mechstermination Force en chans.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.