Kön till båtplatser i Karlstad har halverats

Nyheter
PUBLICERAD:
Under vintern och våren har Karlstads kommun sett över sin hantering av båtplatser för privatpersoner. Något som har inneburit att runt 150 båtplatser har kunnat frigöras och nu kan delas ut till de som står i kö.

Översynen har inneburit att kommunen ändrat alla avtal för privatpersoner med båtplats för att förtydliga vilka regler som gäller, bland annat att det inte är tillåtet med andrahandsuthyrning. I samband med omskrivningen av avtalen har flera båtplatsinnehavare meddelat att de inte längre har behov av sin plats och på så vis har kommunen kunnat frigöra cirka 150 platser som nu fördelas till de som står i kö till en båtplats.

– Jag uppskattar att kön har halverats. Vi hade 450 personer i kö tidigare och när allt är klart skulle jag gissa på att vi hamnar på runt 200. Exakta siffrorna vet jag inte än men redan nu ser jag att det har blivit en stor förbättring, säger Marianne Fröding, samordnare för båtplatser på teknik- och fastighetsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.